Huizenjacht
Door: Laurence
Blijf op de hoogte en volg Laurence
16 Maart 2010 | Vietnam, Dong Ha
Leuk om jullie reacties te lezen. De tijd vliegt voorbij en ik wilde echt graag een eigen plek hebben om goed mijn werk voor te bereiden en om een nieuw thuis gevoel te creeren.
De huur-huizen voor buitenlanders zijn schaars. Het zijn naar mijn idee complete villa's en wat ik zocht leek niet te bestaan.
Ik mag van de politie ook niet zomaar wonen waar ik wil. De mensen moeten toestemming hebben en het huis moet aan een aantal eisen voldoen. Mijn collega's hadden een paar opties waar ik blij van werd maar die gingen niet door.
Ondertussen kon ik logeren bij Isabel mijn franse vriendin. Ik besloot zelf te gaan zoeken. Dit leek vrij zinloos omdat ik 10 woordjes vietnamees ken, maar dat was het uiteindelijk niet. De mensen zagen mij rijden en zoeken en binnen no time was er een netwerk in gang gezet. Vietnamezen vertelde mij dat ik gewoon moest kijken welk huis ik leuk vond en dan vragen of de eigenaar het wil verhuren. Dat was weer een nieuwe hoopvolle strategie die ik ging uitproberen met mijn vertaalboekje op zak.
Ik ontmoette mr Nhat een manager van het postkantoor. Ik reed in zijn straat en hij nodigde mij uit om met zijn gezin mee te eten. Hij was helemaal blij dat hij zijn Engels kon oefenen. Wat hem betreft kon ik ook bij zijn gezin wonen. Hij kent dr Quang van de tennis....klein wereldje...het lijkt het westland wel. Nu leert hij mij Vietnamees en ik spreek engels met hem.
Isabel woont aan een prachtig meer in een rustige buurt waar meerdere ontwikkelings organisaties zitten. Het huis van de buren is helemaal super dus heb ik laten weten dat ik zo'n huis zoek. Twee dagen later kon ik in onderhandeling over de prijs en nu woon ik er. Ik ben echt heel blij. Gertie even speciaal voor jou.
Het hele huis is lila met wit. Voor iedereen die langs wil komen, er is plek zat en de logeer kamer is ook top als je van baby blauw met stickers houdt. Het bier staat koud !!
groeten Laurence
16 Maart 2010 - 15:50
Gertie:
nou laurence ook ik wordt op mijn wenken bedient.heb al bijna een ticket geboekt.
tegen de tijd dat jij vietnamees spreekt en een brommer hebt kom ik.
wat dacht je van komend najaar.
laat aub de paarse kleuren zitten.
wat is je adres nu???? -
16 Maart 2010 - 17:29
Marloes:
Dat klinkt top zeg!
Dan maken de dure tickets ook niet meer uit en lila, best een leuke kleur!
Goed geregeld Lor! Moet je echt je werk van maken ;) -
17 Maart 2010 - 11:48
Marjolein:
Bier staat koud, klinkt goed, maar het gaat me denk niet lukken om snel langs te komen ;-)
Leuk je verhalen te lezen!! x Marjolein -
Dat huis klinkt top! Wanneer is de housewarming? X -
17 Maart 2010 - 20:56
Louise:
Hey Laurence,
'K wist helemaal niet dat je weer op reis was. Hoorde het vandaag van Annelies.
Heb net alle verslagen ziten lezen. Gaaf hoor!
Geniet er lekker van en ik blijf je volgen.
groetjes van Louise -
17 Maart 2010 - 21:00
Marianne:
Hoi Laurence
Ik krijg al helemaal zin om langs te komen. Wil nog wel een foto zien met helmpje op.
Je hebt het al aardig voor elkaar daar, heel leuk je verhalen, ik kijk al uit naar het volgende. Groetjes -
17 Maart 2010 - 22:44
Grietje:
Hey Laurence!
Wat een heerlijke verhalen allemaal, ik smul ervan! Het is duidelijk te merken dat je erg geniet, ga vooral zo door! Fijn leven en ook nog de mensen helpen, wat wil je nog meer!
Ben trots op je!!!
Veel liefs!!!
Griet -
18 Maart 2010 - 12:22
Juud:
Hey Lor,
Nou klinkt alsof je al aardig je plek hebt weten te vinden en ook dat iedereen je al kent, waarom ben ik daar nou niet verbaast over?! Je hebt ze allemaal al aardig om je vinger gewonnen. Je huis klinkt goed, fijn dat er ook een kamer voor Mees is. geniet er lekker van hier blijft toch alles hetzelfde! Heb je ze al kennis laten maken Skibo?
groetjes,
Jeroen, Mees en Juud -
20 Maart 2010 - 08:22
Nicolet:
Mens, ben je het Westland ontvlucht, krijg je dat. Houden ze je (weer) in de gaten hahaha. Maar wat is er mis met wat sociale controle. Wanneer ga je tennissen? Geniet!