brutale diefstal - Reisverslag uit Dong Ha, Vietnam van Laurence Duijndam - WaarBenJij.nu brutale diefstal - Reisverslag uit Dong Ha, Vietnam van Laurence Duijndam - WaarBenJij.nu

brutale diefstal

Door: Laurence

Blijf op de hoogte en volg Laurence

26 Maart 2010 | Vietnam, Dong Ha

Hallo allemaal.

Tussen het werk door gebeuren er een hoop dingen hebben jullie al gemerkt. Gewoon boodschappen doen is niet zo vanzelfsprekend maar soms een echte opgave. Een huis regelen is 1 ding maar alles wat daarbij komt kijken als je de taal niet spreekt is echt lachen met bloed zweet en.... gelukkig had ik daar niet aan gedacht voordat ik het besloot te huren.

Ik had eindelijk een winkel gevonden waar ze dekbedden en kussens verkochten en na 3 pogingen om geld te pinnen had ik 200 euro in de pocket. Bepakt en bezakt met een tweepersoons dekbed, overtrek en twee kussens reed ik op de scooter naar huis in de regen. Ik was best trots op mijn rijvaardigheid ook al leek ik op Annie de Rooi.

Ik opende mijn garage deur en liep naar binnen om alles weg te leggen.
Op dat moment hoorde ik geritsel achter mij dus ik draaide me om. Ik stond oog in oog met een inbreker/ dief die er razend snel vandoor ging met mijn handtas. Luid gillend om de buurt te alarmeren rende ik achter hem aan. Ik riep iemand op straat om hem tegen te houden maar dat bleek zijn handlanger te zijn.

De buurt reageerde niet zo snel omdat hier een verstandelijk gehandicapt centrum in de buurt zit waar er weleens iemand verbaal uit zijn plaat gaat. ....heb ik weer.
Binnen 10 min zat heel mijn huis vol politie en recherche uit het dorp en uit het district. Ik heb 5x het verhaal moeten vertellen en dat werd dan weer vertaald.

Ik had het werk gebeld dat ik wat later zou komen. Binnen no time was de directeur aanwezig en personeel van het MCNV kantoor, mijn vertaler en twee dokters. Ik kon ze niks te drinken aanbieden want mijn koelkast was nog leeg. Het was pas de tweede dag in mijn huis. Het leek wel een housewarming party maar de omstandigheden waren natuurlijk niet zo feestelijk en ik baalde er goed van. Telefoon kwijt, geld en bankpasjes. Gelukkig niet mijn paspoort en andere papieren.
Mijn opgebouwde vrienden netwerk met tel nrs was dus ook weg en dat was nou net zo handig.

Ik heb de dader kunnen zien en nou zou je zeggen dat alle vietnamezen op elkaar lijken (dat is ook zo) maar toch zijn er verschillen en kon ik een redelijk profiel afgeven en ik heb iemand aan kunnen wijzen in het smoelenboek met crimineeltjes die bekend zijn bij de politie. Nadat ik dat had gedaan kon ik dedader op het bureau in levende lijven even komen identificeren.

Nou cies je kan ze hier nog wat leren wat betreft ondervragen. Je zou verwachten dat ze spiegelglas of iets gebruiken zodat de potientiele daders mij niet kunnen zien en ik hun wel. Maar nee ik kwam binnen en er zaten 4 jonge gasten (junkies) op een schoolbakje 1 meter voor mijn neus en ik mocht aanwezen wie het was. De politie liep reglmatig even de kamer uit en ik zat daar gewoon in mijn eentje met die lui...hilarisch maar toch niet helamaal tof.

Ik vroeg de politie of hij het alibi had gecheckt van dader nr 3.
Ter plekke ging hij dat vragen. Het viel me op dat hij naar de kapper was geweest en dat zijn haar nu anders zat. De politie was bij de jongen thuis gaan kijken of mijn tas daar was en evt de kleding die ik had omschreven. Ze moesten alle 4 op verzoek ook even een helm opzetten want de dader had een helm op.
Geen hard bewijs gevonden. De politie vroeg aan mij wat ze moesten doen. Vrij laten of opsluiten?

Oei moeilijke vraag. Niet echt een goed idee om er 1 op te sluiten als die andere mij gezien hebben en ik niet met 100% kan zeggen dat hij het was en mijn spullen zie ik toch niet meer terug. Ik heb hem gevraagd of hij er voor wil zorgen dat ik met rust gelaten word in ruil voor vrijlating er bestaat namelijk ook nog een kans dat hij het niet was.

Dong Ha heeft een hoog percentage werkeloosheid onder jongeren en drugsverslaving is een probleem maar goed dat kan ik toch niet oplossen. Ik wil gewoon leuke dingen gaan doen en er niet meer over na denken.
Mijn buren willen graag security zijn. Dan kunnen ze wat extra bijverdienen. Om het verder aangenaam en makkelijk voor mezelf te maken en ook de lokale economie te stimuleren heb ik nu een huishoudster die ook 3 x per week kookt. Helemaal top. Nu kan ik me weer met werk bezig houden.

tot snel groetjes
Laurence

• 26 Maart 2010 - 06:18

Carin:

Jeetje Loor wat een verhaal. Schiet niet op.

dikke kus en hou je taai.

• 26 Maart 2010 - 07:53

Cla:

Jeetje.....dat heb jij weer!!!!
    Hopelijk komen ze niet meer terug. Anders kan je in je vrije uurtjes nog even een oosterse vechtkunst gaan beoefenen...

• 26 Maart 2010 - 08:30

Gerda:

Wij hebben zat agenten die je graag willen beveiligen hoor tegen een leuk salaris in een warm land. Jammer van al je spullen!
    Sterkte toegewenst!
    Weet je ons telefoonnummer nog voor het geval.
    Fijn deze verhalen blijven op de hoogte van je. Kus ook van Paul en Eline.

• 26 Maart 2010 - 10:20

Jos:

Lieve Laurence,

Dat jou dat uitgerekend moet overkomen !!

Hou je taai!

Kan je werkgever hier nog wat voor jou betekenen?

'n soort buurtpreventie lijkt me geen overbodige zaak.

Take care .

groeten,
    Jos

• 26 Maart 2010 - 17:02

Marloes:

Bizar zeg!
    Om te lezen wel een hilarisch verhaal, om mee te maken natuurlijk vreselijk.

Pas goed op jezelf!

xxx

• 26 Maart 2010 - 19:37

Jacq:

he lor, had het in het circuit al gehoord, door jouw schrijven heb ik er nu ook een beeld bij.
    Kut zeg! Gelukkig paspoort nog in de pocket. Goed geregeld die deal met de buren. Nog beter dat je hebt besloten leuke dingen te gaan doen en te werken in plaats het leed van de plaatselijke bevolking op je schouders te nemen.
    Take care.
    x

• 26 Maart 2010 - 21:36

Claire:

Balen Laurence! toch ook een beetje eng als je alleen daar bent! Security lijkt me een goed plan! Belangrijk is om het leventje weer op te pakken zonder bang te zijn en natuurlijk goed op te blijven letten, zucht! Succes met het regelen van de bankpassen......
    liefs, Claire.

Verslag uit: Vietnam, Dong Ha

Laurence in Vietnam en Laos voor MCNV

05 April 2012

Leaving on a jetplane....

03 Februari 2012

Chinees Nieuwjaar in Maleisie

04 Januari 2012

Kerstman incognito

16 December 2011

Een leven zonder Google

28 November 2011

Een draakje in mijn buik
Laurence

Laurence Duijndam in Vietnam and Laos with Medical Committee Netherlands-Vietnam The role of the Youth Zone expert(Laurence)is to improve the quality of the practical nursing skills training and the learning environment of the Secondary Medical School (SMS) in Quang Tri, Vietnam and the Savannakhet School of Public Health (SSPH) in Laos, by providing training, technical input and develop activities for teachers, nurses and students within the existing health care training programmes. The impact of this project will be improved health status in the remote rural areas, through improved nursing skills of village health workers and nurses and open learning attitude among health staff.

Actief sinds 25 Jan. 2010
Totaal aantal bezoekers 191595