Nha Trang
Door: Laurence
Blijf op de hoogte en volg Laurence
03 Maart 2010 | Vietnam, Nha Trang
Dat houdt ook in dat mij niks mag overkomen want ik ben te kostbaar...ha ha.
Ik werd wakker en de buurt had ook ondekt dat ik weer in town was dus ik trok een hoop bekijks. De wallen hingen zowat tot op mijn enkels maar ze bleven zeggen dat ik so..beautiful was...( dat houdt in een zeer witte huid en een mooie neus ipv een platte.) Dat komt dan goed uit want ik kon wel een opsteker gebruiken. Ze zijn echt bang van de zon en daarom wordt alles bedekt om mooi te blijven.
De buurvrouw die ik de laaste keer zwanger had gezien kwam trots met haar zoon aansjouwen. Hij werd in mijn armen gedrukt en keek zijn moeder heel angstig aan in de zin van...wat flik je me nou. Nadat iedereen aan mijn haar en huid had gezeten was het tijd voor koffie. In mijn beste vietnamees ging ik ijskoffie bestellen om de hoek en ze kwam het thuis afleveren.
Na een koude douche met het scheppannetje kon ik beginnen aan mijn aclimatiseer plan. Dat houdt in...niks doen, relaxen, lekker eten en overal mee naar toe gaan en een massage als ik me verveel.Verder lekker door de straat slenteren en genieten van het mooie weer. Ik had nog maar 1 probleem en dat was dat ik mijn fruit juice niet kon pakken omdat mijn nagellak aan het drogen was van een manicuurtje...ha ha.
Inmiddels heb ik twee super gezellige kangaroo vriendinnen uit down under.Petra en Sky.Ze werken voor het zelfde reisburau als phoung.
De vietnamezen vieren nieuwjaar volgens de chinese kalender iedereen heeft vrij gaat naar familie en drinkt een hoop bier. Vooral aan het laaste valt niet te ontsnappen. Overal wordt ik uitgenodigd om te eten en te drinken. Phuong moest 1 dag werken als tour guide op een snorkeltrip en vanzelfsprekend ging ik ook mee. De kapitein probeerde wat vis te vangen in een mini bootje.
Ik begon mezelf al aardig lui te vinden dus besloot ik hem te helpen.
Jullie kettinkjes horloges etc zijn erg goed ontvangen. Er loopt nu een vrouw van 75 jaar met een knal roze horloge rond waar ze erg blij mee is.
De meiden waren echt super blij. Ik dacht dat ze me gingen omhelzen maar ze grepen mij beet met een meetlint om mijn maat op te meten. Twee dagen laten stonden ze voor de deur met een jurk die ze hadden gemaakt. Vietnamese stijl voor een nieuwjaars party. Het komt wel goed hier. Tot mails.
Laurence
03 Maart 2010 - 05:54
Brenda:
Heerlijk verhaal! Lieve knuffels! -
03 Maart 2010 - 07:19
Carin:
He Loor,
Je hebt draai al enigszins gevonden zo te lezen. Leuk hoor. Erg leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt. Tot horens. -
03 Maart 2010 - 07:32
JR:
Hoi Loor,
Heerlijk om weer iets van je te horen. Er gebeurt altijd wat bij jou!!! -
03 Maart 2010 - 08:25
Marjolein:
Leuk van die horloges! Een Vietnemese partydress is nooit mis. Geniet van het mooie weer! -
03 Maart 2010 - 09:37
Wen:
haha heeeerlijk, ik zie het voor me als een film:)
keertje skypie??
x wen -
03 Maart 2010 - 10:40
Auk:
Hi Lor,
Wat leuk om even een update te lezen op je site :-) !! Heerlijk dat je zo warm welkom geheten bent door Phuong en je Vietnamese familie (zo voel je je al snel thuis). Ben ook vooral zo benieuwd hoe het project je bevalt, of je verwachtingen en de situatie daar overeenkomen. Kijk ernaar uit binnenkort even te kletsen, gezellie!
Liefs,
Auk -
03 Maart 2010 - 11:16
Kelly:
Hé Lor,
Leuk weer om te lezen, we gaan je op de voet volgen.
Liefs,
Marcel - Kelly
Femke
Joey (met extra dikke kus) en
Kevin XX -
03 Maart 2010 - 13:06
Claire:
Hee Laurence!
Een bericht vanuit Brazilie hier! Leuk dat je een weblog bijhoudt! Dat zal ik toch ook eens moeten doen, haha! Die warmte is weer heerlijk hè? Ik ben vooral hier bezig met regeldingen mbt visum&legaliseren opleiding en tja dat gaat allemaal op z'n braziliaans.....amanha -; ben net als auke benieuwd naar het project!
liefs, Claire. -
03 Maart 2010 - 13:40
Addy:
Ha Laurence,
Fijn dat je het zo naar je zin hebt en ik ben een beetje jaloers op jou, Claire, Anne en Kim omdat jullie al bezig zijn je dromen te realiseren!
Goed te lezen dat je je thuisvoelt en al vrienden hebt gevonden. Straks echt aan het werk en ik ben zeer benieuwd naar het vervolg.
Het ga je goed!
Groetjes, Addy
PS In nederland wordt het gelukkig ook een klein beetje warmer..
03 Maart 2010 - 13:46
Anne :
Hee Meid,
Tof om wat van je te lezen! Lekker het die warmte...hier in B'desh is het ook zalig :) binnenkort waarschijnlijk maar eens even een weekendje op Sint Maarten doorbrengen. Fijn dat je het zo naar je zin hebt!!!! Het klinkt echt heeeel super! Nog beetje leuke kerels daar ;) (lekker ding alla Belgie?)
Kussen Anne -
03 Maart 2010 - 14:49
William & Esther:
Hai Lor,
toch fijn dat je daar ook je rol als tante kan vervullen. Hoef je dat in ieder geval niet te missen;-)
skype is geinstalleerd, dus als je tijd hebt....
liefs Wil, Es, Nikki & Daniek -
03 Maart 2010 - 15:05
Mamamieke:
Heb je in Laos ook tijd om je website bij te houden? Hetty en Jacques zijn weer naar Montpellier. We hebben weer even rust :)
Liefs je moeder -
03 Maart 2010 - 15:31
Jan Jr:
Hoi Lor! Leuk om van je te horen! Ik vermaak me hier prima met mama. We hebben erg gelachen om je verhaal :) Ze weet jouw site nu iig te vinden ;)
Groetjes, x je broertje -
03 Maart 2010 - 17:30
Henriet Koffrie:
hi laurence.
wat leuk je verhaal te lezen, wat een superontvangst!
geniet ervan en alle goeds, henriet -
03 Maart 2010 - 18:22
Cies:
Ha Lor,
Leuk te lezen hoe het met je gaat daar, laat je maar lekker verwennen.
Hier alles onder controle en ik ben vanaf september weer Heulenaar dus dat is wel goed nieuws.
Mazzel -
03 Maart 2010 - 19:47
Marloes:
Lieve Lor,
Leuk om je verhalen te lezen. Ik zie het helemaal voor me hoe mooi ze je vinden! Geniet er lekker van en werkse voor snel.
Dikke kus -
03 Maart 2010 - 20:51
Marieke:
Hee Lor,
Had ik net een heel verhaal naar je getypt... is het weg.
No worries.
I type blind.
Ik sluit me volledig aan bij onderstaande reacties. Leuk van je te horen! Goed te lezen dat je werkelijk aartslui bent geworden. Laat ook je teennagels lakken! Daar wordt je vrolijk van als je onder het douchen naar je voeten kijkt.
Hier in mooi Naaldwijk alles onder controle.
De eerste sneeeuwklokken hebben zich inmiddels aangemeld. Moest helaas vanmorgen nog wel de autoramen krabben. Shit happens.
Wanneer gaan we skypen?
Liefs, ook van mijn vakantievriend Julio!!
Marieke
04 Maart 2010 - 10:09
Jos:
Hallo Laurence,
Fijn te horen dat het goed met je gaat en dat je je thuis voelt waar je nu woont.
Je Lekker laten verwennen doet iedereen goed en daar was je ook wel een beetje aan toe.
Hoe is het met werkzaamheden ?
Heb je al gewerkt ?
Of ben je je aan het voorbereiden?
Groeten vanuit Grindelwald ( Zwitserland)
Amber en Jos -
04 Maart 2010 - 10:20
Charlotte:
Ha lieve lor,
Leuk verhaal, fijn om zo op de hoogte te blijven!! Hoop dat je je werk leuk gaat vinden.. Als je nog slaapplek nodig zou hebben in Kwintsheul kan je vanaf september ook bij ons komen logeren :D de hele familie heeft ons al uitgelachen maar volgens mij zijn ze vooral enthousiast ;) haha!! Geniet van alles! xx -
04 Maart 2010 - 12:13
Caren Prins:
Internet brengt een wereld (en jou) ver weg, toch dichterbij.Dat geldt zeker voor mij. Ik hoop dat je veel genoegen en geluk zal ervaren in Vietnam. Ik ga je in ieder geval (weer) volgen. Liefs, Caren -
05 Maart 2010 - 10:24
Sarah:
hoi Lor,
Ik lees nu in Deventer in de receptie van een hotel (www.hotelkamerveiling.nl pakte goed uit ; )) je eerste reisverslag. Leuk! Wij trekken nu weer verder; voor mij is het nog een verrassing waarheen. Maar Vietnam wordt het waarschijnlijk niet, want ik hoefde van Ries mijn paspoort niet mee te nemen.
Tot de volgende keer!
Sarah -
05 Maart 2010 - 14:40
Nicolet:
Goed om te lezen dat je je niet verveelt... Geniet ervan en trouwens, happy new year!
Groetjes, Marco en Nicolet -
07 Maart 2010 - 16:44
En Dan Denk Ik Aan B:
Hola Lor,
Leuk te lezen dat je al verkering hebt daar. Als de naam Phuong 18 keer voorkomt in 1 reisverslag, dan weet ik genoeg. Never underestimate a Sherlock Tsooj!
Klinkt erg goed allemaal.
Top zo'n warm welkom daar. We mochten langskomen toch?! Denk je dat ze mij ook knap zullen vinden?
Have fun,
Tsj
09 Maart 2010 - 05:35
Mariette Janssen:
Hoi Laurance, wat leuk om van je te horen.Het ziet er ook goed uit allemaal.Ik blijf je volgen.... Liefs -
10 Maart 2010 - 07:53
Patrick:
toppie,leuk om te lezen al die belevenissen.
hou ons op de hoogte en als je nog pleisters kunt gebruiken dan hoor ik het wel.
geniet ze -
10 Maart 2010 - 18:54
Anna:
Zo ziet er mooi uit daar!
Leuk om te zien.
Hoop snel weer wat te horen!
Liefs Anna